QR – eenvoudig en sneller meer weten

Geplaatst op 3 mei 2012 om 08:13

ICTVakdag is een evenement waar u kennis kunt maken met nieuwe producten en uw netwerk kunt uitbreiden met nieuwe contacten. Om u daarbij behulpzaam te zijn, zijn op de ICTVakdag alle batches van de bezoekers en alle stands voorzien van QR-codes. Deze codes helpen de bezoekers om hen direct over producten en andere bezoekers te informeren.

WAT IS EEN QR-CODE?

De letters QR zijn een afkorting van Quick Response (snelle reactie). Een QR-code staat voor een “streepjescode” die met iedere smartphone gelezen kan worden. De smartphone vertaalt deze code en opent bijvoorbeeld automatisch een website. Deze methode bespaart de gebruiker de moeite om op een telefoon een URL in te typen.

Op een vergelijkbare manier kunnen e-mailadressen, contactinformatie (vCards), agenda-afspraken, GEO- locaties, sms-berichten, telefoonnummers en teksten worden aangeboden.

De bezoekersbatches van de ICTVakdag zijn voorzien van een QR-code met de contactgegevens van de bezoekers. Het scannen van de code vervangt op die manier het uitwisselen van visitekaartjes. Hiervoor is geen internetverbinding nodig.

Wilt u meer weten over wat een standhouder doet? Scan dan de OR-code bij de stand en u krijgt direct een korte samenvatting. Voor deze actie heeft u een werkende internetverbinding nodig.

SOFTWARE OM QR-CODE TE SCANNEN

Er zijn voor alle smartphones verschillende gratis pro- gramma’s te downloaden die de QR-codes kunnen lezen. Bezitters van een Windows Phone hebben geen extra software nodig. Druk op de zoekknop op uw telefoon en tik vervolgens op Vision. Ga voor een handige scanner voor iPhone en Android naar scan.me. De voordelen van deze reader zijn onder meer: automatische point- en scanfunctionaliteit, social media integratie en de geschiedenis van de laatste scans.

Andere besturingssystemen kunnen de pagina http://reader.kaywa.com/mobile oproepen om een geschikte reader te downloaden.

TIPS:

  • Gebruik een QR-reader die de geschiedenis opslaat.
  • Sla een vcard direct op in uw adresboek. Schrijf bij de adreskaart kort wat u met deze persoon heeft besproken.
  • Controleer of uw telefoon volledig is opgeladen. Het scannen verbruikt extra energie.

Meer nieuws, mei 2012

Maandag 8 mei 2017
vanaf 11.00
Jaarbeurs Utrecht
Route

Meer over de vorige en volgende editie
van ICTVakdag

In 2017 organiseert ICTWaarborg voor de negende maal de ICTVakdag, waar u op een
unieke manier vakgenoten, leveranciers en fabrikanten ontmoet. Lees meer

ICTVakdag Magazine 2017
Lees het magazine hier online