Zaal: Innovation Journey

  

 

 

11:30 - 12:00 uur

Hoe vergroot je de omzet in het digitale tijdperk?
Arno Nienhuis - director Alliances & Channels Benelux, Oracle

De digitale transformatie is in alle hevigheid losgebarsten. Bedrijven zetten volop in op de digitale transformatie. Hierbij wordt meer en meer gebruik gemaakt van de mogelijkheden van cloud computing. De cloud verandert het speelveld van bedrijven en partners. Een verandering van business modellen en oplossingen maar ook een verandering in de wijze waarop commercie wordt bedreven. De klanten van vandaag kopen anders dan 10 jaar geleden. De customer journey vind grotendeels online plaats. Bedrijven en partners zullen een digitale commerciele transformatie moeten doormaken en dienen customer centric te opereren om de omzet blijvend te vergroten. In deze sessie wordt duidelijk hoe business en commercie verandert en hoe digitale instrumenten als Social Selling, Marketing Automation, Data Analytics niet meer zijn weg te denken zijn in een moderne commerciele organisatie.

Over de spreker

Arno Nienhuis is sinds 6 jaar werkzaam binnen Oracle waar hij de eerste jaren als Cluster Leader Benelux verantwoordelijk was voor de Systems business. Sinds januari 2016 is hij verantwoordelijk voor de Alliances & Channel organisatie in de Benelux.  Hiervoor heeft Arno verschillende sales director posities vervuld bij onder andere EMC en Getronics.  Hij heeft veel ervaring in sales en transformatie trajecten opgedaan.  Zijn ervaring zet hij nu mede in om partners te helpen hun business en commercie te transformeren. 

Schrijf je in voor deze sessie

 

12:15 - 12:45 uur

Dropbox Business: van storage tool naar samenwerkingsplatform
Marcel van de Gender - Distribution Manager Benelux & Nordics, Dropbox

Dropbox? Dat is toch een consumentenproduct dat direct verkocht wordt? Hoe kan channel hier waarde aan toevoegen en hoe kan ik starten met het verkopen van Dropbox Business?

Over de spreker

Marcel van de Gender werd in 2016 Distribution Manager Benelux bij Dropbox. Daarvoor was hij werkzaam bij Microsoft, waar hij diverse partner-gerelateerde functies had, en bij Fujitsu, Dell en Escom.

 Schrijf je in voor deze sessie

13:00 - 13:30 uur

Maak kennis met de wereld van gebouwautomatisering
John van Vugt - trainer/coach van elektrotechnische oplossingen, Hager

Huisautomatisering is de groeimarkt die volop in beweging is en dat zal komende jaren ook zo blijven. Hager heeft zich recent aangesloten bij ICTWaarborg als partner en ziet huisautomatisering als de sleutel van de toekomst. Hager is al jaren een bekende a-leverancier met een breed aanbod van elektrotechnische producten dat door de jaren heen sterk uitgebreid is. Ook gebouwautomatisering en schakelmateriaal behoort tot het assortiment van Hager. Hager is hiermee een partner van ICTWaarborg die u samen met ons kennis kan laten maken met de producten en systemen op het gebied van gebouwenautomatisering
 
Wilt u meer weten over Huisautomatisering en de mogelijkheden die erbij komen kijken? Bezoek dan de Hager-presentatie en de Hager-stand tijdens de ICTVakdag. 

Schrijf je in voor deze sessie

 

13:45 - 14:15 uur

ICT Campus: praktijkvoorbeeld van samenwerking in de ICT 
Marco Verloop - wethouder Veenendaal & Anne Westhoff - projectmanager, ICT Campus

De ICT Campus is een initiatief van de gemeente Veenendaal en heeft als doel om regionale samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs te faciliteren. ICT Campus verbindt deze partijen om elkaar te versterken en te inspireren. Tijdens deze spreeksessie wordt uitgelegd aan de hand van ICT Campus als praktijkvoorbeeld, waarom samenwerken binnen de ICT-branche zo belangrijk is en hoe u als ICT-bedrijf kunt bijdragen aan dergelijke initiatieven.Over de spreker

Over de spreker 

Marco Verloop is namens de SGP wethouder in Veenendaal. Hij zet zich onder andere in voor een steviger economische positie, heeft het ICT Campusprogramma in zijn portefeuille en heeft ook een achtergrond in ICT.
Anne Westhoff is een van de trekkers van de ICT Campus. Zij is de programmamanger van de ICT Campus en maakt ook onderdeel uit van de stuurgroep.

Schrijf je in voor deze sessie

 

14:30 - 15:00 uur

Hoe big data bedrijfsinzichten in o.a. duurzaamheid commercieel interessant maakt
Jean Richard Witteveen – Oprichter, Eccentrade

Tijdens de presentatie wordt aangeduid hoe ‘big data’ helpt bij het verkorten van procurement processen en hoe duurzaamheid steeds meer een ‘dubbel groene’ betekenis krijgt.

Over de spreker

Jean is de oprichter en CEO van Eccentrade en heeft naast een zakelijke ook een duidelijke maatschappelijke missie. De doelstelling van Jean en zijn bedrijf Eccentrade is om wereldwijd duurzame en open handel te stimuleren door middel van het inzichtelijk maken van bedrijfsgegevens. Jean is een bevlogen spreker die op een enthousiasmerende en energieke wijze de zaal weet te prikkelen en kan inspireren als het gaat om zijn expertise over het snijvlak van duurzaamheid en selecteren van de juiste partners en leveranciers.

Schrijf je in voor deze sessie

 

15:15 - 15:45 uur

Lekkers voor Hackers
Christiaan Zwiers - project- en changemanager Strategische Innovatie, Nederlands Cyber Collectief 

Veel MKB bedrijven zijn zonder dat zij het doorhebben lekkers voor hackers. Christiaan Zwiers richtte Het Nederlands Cyber Collectief op om hier een einde aan te maken. Grote spelers als Fox-IT en Deloitte volgde hem.  Christiaan deelt graag hoe hij dat deed en wat hij tot nu toe leerde. Misschien is het ook wel een beetje een liefdesverhaal want Christiaan heeft u nodig. Via het internet zijn we allemaal verbonden, cybercriminelen gebruiken die verbondenheid, nu wij nog.

Over de spreker

Christiaan Zwiers is geboeid door computers sinds hij als kind een Commodore 64 in handen kreeg. Het opende zijn ogen voor de digitale wereld. Waar een ander een spelletje zag, zag Zwiers een wereld van ongekende mogelijkheden. Christiaan werkt sinds 2010 bij Nationale-Nederlanden. Eén vraag bleef hem fascineren: “Hoe kunnen we op een veilige manier gebruik maken van de kansen die de digitale wereld ons biedt?”.

Gesteund door zijn werkgever vatte hij vorig jaar de cyber-koe flink en rigoureus bij de horens. Hij stampte vanuit niets het Nederlands Cyber Collectief uit de grond. Een verbond dat kennis en kracht van de hele cyber sector bundelt. Grote spelers als Deloitte en Fox-IT sloten zich aan. Het verbond is een krachtige beweging naar een digitaal veiliger Nederland.

Waar een Commodore 64 bij een kind al niet toe kan leiden!

Schrijf je in voor deze sessie

  

16:00 - 16:30 uur

Wat betekent data recovery in de cloud?
Jaap Jan Visser - country manager, Kroll Ontrack

In deze sessie gaan we eerst naar de basis van de cloud vaak SAN-systemen met virtuele omgevingen en laten we aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat de mogelijk en onmogelijkheden zijn voor data recovery in de cloud.

Over de spreker

Jaap-Jan Visser is sinds mei 2008 country manager van Kroll Ontrack Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle activiteiten van Kroll Ontrack op de Nederlandse markt. Steeds meer organisaties en consumenten die te maken hebben met dataverlies, het vinden en verwerken van elektronisch bewijs of juist data willen wissen, kiezen voor de veilige, snelle, gemakkelijke en efficiënte oplossingen van Kroll Ontrack. Jaap-Jan en zijn team helpen klanten om oplossingen te vinden voor schijnbaar onoplosbare problemen. De ambitie van Jaap-Jan is om de groeimogelijkheden in de Nederlandse markt optimaal te benutten, de samenwerking met belangrijke partners als Dell, EMC, HP, Oracle en VMware verder uit te bouwen en zo de positie van wereldleider ook in Nederland waar te maken. Eerder was Jaap-Jan werkzaam in diverse sales management en business development functies bij Nokia, Enlight Europe en Getronics Koning en Hartman. Jaap-Jan studeerde Business Administration aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Schrijf je in voor deze sessie

 

16:30 - 17:00 uur

Het nieuwe Verkopen
Peter Vos - marketing management consultant, Conceptsales

In twee vorige sessies bij ICTWaarborg nam Peter de aanwezigen mee in de nieuwe wereld van leadgeneratie en gaf hij praktische tips om bijna kosteloos succesvol marketing te doen. In vogelvlucht zal hij de highlights van deze sessies laten passeren om daarna in te zoomen op ‘het nieuwe verkopen’. Hoe kom je weer tot vele taartmomenten met Social selling, referal selling, outside in selling en challenger selling? En wat heb je nodig om sales gericht op pad te sturen waardoor ze sneller en met betere orders terugkomen?

Over de spreker

Peter Vos is marketing management consultant bij Conceptsales en helpt IT- en telecombedrijven met strategie, dienstontwikkeling, leadgeneratie en commercie. Met meer dan 150 klanten in IT en telecom (waaronder de grote vendoren, datacenters, Managed Services Providers, resellers, IT-dienstverleners en adviesbureaus) deelt hij graag zijn praktische ervaringen op het gebied van succesvolle leadgeneratie en verkoopaanpak.

Schrijf je in voor deze sessie

Maandag 8 mei 2017
vanaf 11.00
Jaarbeurs Utrecht
Route

Meer over de vorige en volgende editie
van ICTVakdag

In 2017 organiseert ICTWaarborg voor de negende maal de ICTVakdag, waar u op een
unieke manier vakgenoten, leveranciers en fabrikanten ontmoet. Lees meer

ICTVakdag Magazine 2017
Lees het magazine hier online