Zaal: Telecom Experience

 

 

 

11:30 - 12:00 uur

Data Recovery van mobiele devices
Kees Jan Meerman - managing director, Stellar Data Recovery Europe

Stellar Data Recovery bespreekt de mogelijkheden van het terughalen van verloren data van mobiele devices. Wat kan de IT dienstverlener zelf doen en wat zijn de mogelijkheden in het laboratorium van Stellar.

Over de spreker

Kees Jan Meerman is Managing Director van Stellar Data Recovery. Kees Jan is verantwoordelijk voor de groei van de Europese activiteiten en voor het verder uitbouwen van het Europese partnernetwerk. Eerder heeft Kees Jan gewerkt in diverse directie- en managementfuncties bij o.a. Pon's Automobielhandel, VWE bureau voor voertuigdocumentatie en Iris Investment Support Services. Kees Jan studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Schrijf je in voor deze sessie

 

12:00 - 12:45 uur

New Business in Telecom (deel 1)
HP van Tilburg - hoofdredacteur, Connexie

Tijdens deze sessie gaat HP van Tilburg in gesprek met innovatieve telecom-partijen. Wat doen zij om new business te creëren en welke kansen zijn er voor telecom-bedrijven op de markt? (start op 12:00 uur) 

 

 

Schrijf je in voor deze sessie

   

 

13:00 - 13:30 uur

IoT: van toepassing tot security
Joeri Schnetz - operationeel directeur, VTM Groep & Chris Bosse - salesmanager, M2M Services

De toepassingen van Internet of Things (IoT) zijn legio. Slimme ondernemers kunnen bedrijfsprocessen efficiënter en effectiever inrichten. Steeds meer organisaties zijn zich hiervan bewust en omarmen de inzet van IoT.

Tegelijk met nieuwe IoT-toepassingen neemt ook het aantal IoT-apparaten in grote getalen toe. Apparaten die verbonden zijn met internet en dus benaderbaar zijn via internet. Wie de security van zijn IoT-apparaten niet op orde heeft, vraagt om moeilijkheden. Denk bijvoorbeeld aan gemeenten die de aansturing van pompen en gemalen regelen met behulp van IoT. En denk je dan eens in wat er kan gebeuren als iemand de sensoren weet te hacken en alle gemalen open zet.

Elke IoT-oplossing heeft elementen die een goede security vereisen. Per situatie en per gebruik verschilt de security aanpak en komt daar een ander security-profiel bij kijken. Het gaat om endpoints (zoals sensoren), connectiviteit (netwerken), cloud platforms, applicaties en data. Belangrijk is de verschillende elementen in kaart te brengen, om per oplossing de juiste security aanpak te kunnen implementeren.

 

Schrijf je in voor deze sessie

  

13:45- 14:15 uur

Hoe winnen en behouden wij klanten (en een Telecom Award)?
René Metz - mede-oprichter, Easy Office Online

Technologie verandert businessmodellen en zet markten op z’n kop. Opvallend is dat veel ICT-resellers juist behoudend zijn. Innovatie komt niet snel van de ICT-reseller. Easy Office Online probeert dat anders te doen. Dat blijft niet onopgemerkt en leverde zelfs een Telecom Inspirience Award op. In deze presentatie vertelt René over zijn zoektocht naar het juiste business model.

Over de spreker

Na een bijna geslaagde poging om F16-piloot te worden, is René in de jaren '80 in de automatisering beland. Eerst een blauwe maandag als programmeur. Zijn passie bleek echter al snel te liggen in het toepassen van de techniek en de mogelijkheden die het biedt voor ondernemers. De rode draad in zijn carrière is het raakvlak tussen sales, marketing en techniek. Sinds 2013 is hij oprichter en mede-eigenaar van Easy Office Online.

Schrijf je in voor deze sessie

   

14:30 - 15:15 uur

New Business in Telecom (deel 2)
HP van Tilburg - hoofdredacteur, Connexie

Tijdens deze sessie gaat HP van Tilburg in gesprek met innovatieve telecom-partijen. Wat doen zij om new business te creëren en welke kansen zijn er voor telecom-bedrijven op de markt? (eindigt om 15:15 uur) 

 

 

Schrijf je in voor deze sessie  

 

15:30 - 16:00 uur

Een juridische blik op IoT
Bram de Vos - juridisch adviseur, ICTRecht

Steeds meer 'dingen' worden direct of indirect met het internet verbonden. Deze ontwikkeling roept verschillende juridische vragen op. Wat zijn gevolgen op het gebied van privacy? En wie is er aansprakelijk als de communicatie tussen al deze apparaten problemen geeft? Tijdens deze sessie wordt een overzicht geschetst van juridische aandachtspunten bij het Internet of Things. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden vervolgens een aantal belangrijke onderwerpen verder uitgediept.

 

 

Schrijf je in voor deze sessie  

 

16:00 - 16:30 uur

Counterpath Bria App
Erik Pluut - directeur, EMS Distribution & Lionel Hovsepian, CounterPath

 Tijdens de sessie zullen Erik & Lionel ingaan op de functionaliteit van de Bria Softphone en Stretto provisioning. Ook zal Erik ingaan op het partnerprogramma van CounterPath.

 Schrijf je in voor deze sessie  

 

Maandag 8 mei 2017
vanaf 11.00
Jaarbeurs Utrecht
Route

Meer over de vorige en volgende editie
van ICTVakdag

In 2017 organiseert ICTWaarborg voor de negende maal de ICTVakdag, waar u op een
unieke manier vakgenoten, leveranciers en fabrikanten ontmoet. Lees meer

ICTVakdag Magazine 2017
Lees het magazine hier online